Gluteenivaba sai

Väga maitsev ja hästi kerkiv gluteenivabast jahust valmistatud võileivasai.

Koostisosad:

5 dl käesooja vett (max u 40 kraadi)

1 spl heledat suhkrusiirupit

25 g pärmi (mitte kasutada kuivpärmi!)

1 1/2 tl soola

1/2 tl paprikapulbrit

8 dl gluteenivaba jahu (parim tuleb Sunnuntai jahust)

1 dl õli

Valmistamine:

Soojenda vesi käesoojaks ning lisa sinna siirupiga vedelaks segatud pärm. Samuti lisa vedelikule õli, sool ning paprikapulber. Nüüd lisa juurde (soovitatavalt eelnevalt läbisõelutud) jahu. Tainas peaks olema lusikaga segatav aga samas peaks tulema kausi küljest lahti. NB! Kasuta jahu ja vee puhul võimalikult täpseid mõõte, muidu ei tule tainas õige!

Nüüd pane tainas õliga määritud vormi, märja käega silu see pealt siledaks ning pane pooleks tunniks rätiku alla sooja kohta kerkima. Enne ahju panekut võiks päts olla vähemalt vormi ääreni kerkinud, kui mitte pisut rohkemgi.

Küpseta 25-30 minutit 200 kraadi juures. Et koorik jääks pehme, on soovitatav ahju põhja panna ka veenõu. Valminud sai eemalda koheselt vormist, määri koorik võiga ning mässi puhta rätiku sisse jahtuma.

Leave a Reply