Ema sünnipäevaõhtul üheks eelroaks oli marumaitsev peedisupp.
Koostisosad:
2-3 spl oliivõli
1 tl jahvatamata vürtsköömneid
4-5 küüslauguküünt
500 g riivitud keedupeeti
400 g kookospiima
5-6 dl köögiviljapuljongit
0,5 sidruni koor ja mahl
soola
musta pipart
Maitseks peale kurgisalsa:
värsket kurki
koriandrit
noaotsatäis soola
Valmistamine:
Kuumuta potis õli, lisa vürtskööned ja küüslauk ning kuumuta umbes minut aega. Lisa riivitud keedupeet ning kuumuta jälle minutikene. Seejärel isa kookospiim ja puljong, maitsesta soola ja sidrunikoorega. Kuumuta keemiseni ning lase madalal tulel 20 minutit podiseda, kuni peet on pehme.
Püreesta supp blenderis ja pane uuesti potti. Maitsesta sidrunimahlaga ja vajadusel lisa soola ning pipart. Lase uuesti keema.
Kurgisalsaks haki kurk ja koriander peeneks, maitsesta soolaga ning puista supile.
Retsept Nami-namist.
Hää supp, eks ole! See oli “Nami-Nami kokaraamatus” (selles roosas) ka, on alati me külaliste seas sooja vastuvõtu osaks saanud.