Nostalgiline kohupiima-tikrivorm

Minu lapepõlve mälestus soojadest suveõhtutest, kui pärast laupäevaõhtust saunaskäiku sai piparmünditee juurde nosida mõnusat kodust kohupiimavormi.

Sel suvel tahtsin seda maitset meenutada ja mmmmmm… kui hea see oli!

Koostisosad:

400 g vanilje kohupiima (võib kasutada ka magustama kohupiima, aga siis lisada vaniljet ja suhkrut)

2 muna

soovitud kogus hapusid tikreid

1 spl mannat või kaerajahu või muud jahuollust

hakitud piparmünti või melisi

Valmitamine:

Määri ahjuvorm võiga. Sega kausis kohupiim ja munad. Kui kohupiim on maitsestamata, siis lisa maitse järgi suhkrut ja kindlasti natukene vaniljet. Lisa juurde lusikas mannat või muud jahulist. Kaerajahuga tuleb ka väga hea. Sega juurde puhastatud hapud tikrid ja vala segu ahjuvormi. Peale võib panna paar kildu võid. Küpseta 200 kraadi juures umbes tund aega kuni vorm on pealt kuldpruun ja kenasti kerkinud.

Maiusta suveõhtul värke piparmünditee või klaasi külma piima juurde.

Leave a Reply