Munakaste

Lapsepõlve maitsed.. Siiani lemmikud. Hea kodune, eriti kui valmistada veel kollaste talumunadega….

Koostisosad tunde järge:

pakk suitsupeekon või peekoniviilud

3-4 muna

üle poole liitri piima

sool

1 spl jahu

parmesanipuru

Valmistamine:

Tükelda peekon väiksemaks. Prae kuumal pannil peekonitükid krõmpsuks ja tõsta kaussi ja raputa peale soola. Kui pannile jääb liiga palju rasva, siis vala osa sellest minema.

Klopi kausis lahti 3-4 muna, lisa pisut soola ja umbes üle poole liitri piima ning lusikas jahu. Vala segu rasvasele pannile. NB! Enne keerata kuumus vähemaks. Siis lasta kastmel madalal kuumusel pidevalt segades kalgenduda. Siis raputa peale parmesani (või tilli) ning lase natukene aega kaane all juustul sulada.

Serveeri koos värske keedukartuli või salati ning peekonitükkidega. Suurepärane ehtsa hapukurgi või soolakurgiga.

Leave a Reply