Õhukesed gluteenivabad pannkoogid

Pühapäevahommik kesksuvel.. Soe tuuleõht silitab paljaid sääri ning päike kostitab kuldsete kiirtega unesegust meelt. Linnud siristavad roheluses, samas on tunda suvele omast lõhna – segu niidetud heinast, veel õrnalt maad katvast kastest, suvelillede magusast ning joovastavast aroomist. Meenub lapsepõlv ja muretus ning hinge täidab ääretu rahuolu.

Laual aurab värske kuum kohv ning punetavad oma peenralt korjatud maasikmammud.

Koostisosad ühele väikesele portsule:

1 muna

3,5 %-list piima (see mõjub jahule kuidagi paremini)

gluteenivaba jahu

killuke soola

Valmistamine:

Klopi muna kausis lahti ja lisa natukene piima. Vispelda veidi veel ja hakka tasapisi jahu lisama. Nüüd lisa jahu ja piima nii palju, et tekiks vedelam keefirilaadne tainas. Gluteenivaba jahu läheb pisut vähem kui tavalist nisujahu, samuti läheb tainas seistes pisut paksemaks. Lisa natukene soola.

Küpseta kergelt õlisel pannil nii nagu muiste. Serveeri soojal suvehommikul värskete maasikate ja kuuma kohviga

Leave a Reply