Aeglaselt küpsetatud seapraad (mis kadus laualt kiiremini, kui silm pilkus :))

Hästi pehme, hõrk ja mahlane sealiha, mille muudab erakordselt heaks piprane ja sinepiseemnene koorik ja maiku lisab hiiliv küüslauk. Suurepärane kõhutäide meie riigi sünnipäeval. :)

Koostisosad:

2,5 kg seapraetükk

soola

pipart

paprikapulbrit

sinepiseemneid

rosé pipra terasid

5-6 küüslauguküünt

Valmistamine:

Määri toasoe liha soola, musta pipra ja punase paprika pulbriga. Raputa peale ka sinepiseemneid ning aseta siga küpsetuskotti. Lisa sea juurde veel rosé pipra terasid ja mõned küüslauguküüned. Sulge kott ning lõika nurka auk.

Küpseta 2,5 tundi 200 kraadi juures ja siis 1 tund 120 kraadi juures.

Leave a Reply