Mõnus kuldkollane õunaamps,

Mahe õunakook, mis lausa sulab suus ja nõuab teise tüki järele.

Koostisosad:

hapukaid õunu

3 muna

3 dl suhkrut (panin vähem)

100 g võid või margariini

1 1/2 dl piima

4 1/2 dl nisujahu

2 1/2 tl küpsetuspulbrit

kaneeli

Valmistamine:

Koori õunad ja lõika peenteks viiludeks. Kata kilega, et õunad ei tõmbuks pruuniks. Vahusta munad ja suhkur. Lase rasvainel ja piimal keema tõusta. Jäta seisma.

Võita koogivorm ja puista riivsaiaga üle. Sega jahu ja küpsetuspulber. Sega see muna huka ning kõige lõpuks lisa sinna piim. Kalla tainas vormi. Sutska õunaviilud peale ja raputa üle suhkru ja kaneeliga.

Küpseta 200 kraadi juures umber 35 minutit. Sobib hästi kohvi või tee kõrvale, aga on hea ka klaasi piimaga.

Leave a Reply