Kalafilee paprikakastmes

Hästi kiire ja mahe valge kalaga roog. Seda saab teha ka külmutatud kalast.

Koostisosad (4 portsjonit):

500-600g kalafileed

1 tk sibulat

1-2 tk kollast või punast paprikat (võib asendada ka külmutatud letšo seguga)

2 spl võid

3 spl nisujahu

1 dl kalapuljongit (NB.. suure tõenäosusega palju rohkem)

2 dl piima või koort (hästi sobib ka Valio kolme juustu koor)

soola

ohtralt pipart või sidrunipipart

Valmistamine:

Lõika kala tükkideks. Sulata külmutatud kala kergelt. Koori ja viiluta sibul. Puhasta paprika ja lõika see ribadeks. Prae aedvilju võis ja riputa üle jahuga. Sega.

Lisa juurde puljongi ja koorega ja pane kalatükid sinna juurde. Keeda madalal kuumusel kaane all, kuni kala on valge ja läbipaistmatu. Umbes siis 5-10 min. Maitsesta soola ja pipraga. Võib proovida ka sidrunipipraga.

Serveeri kartulite või riisi ja segasalatiga.

Leave a Reply