Suvi-suvi-suvikõrvitsapirukas, mil pole põhja

Suvine maitsev suvikõrvitsapirukas augustikuu esimeseks päevaks. Viib keele alla, samas toidab ja täidab kere tervislikult oma peenramaa parimate maitsetega. Retsepti üheks allikaks Toidutare.

Koostisosad:

1 kg suvikõrvitsat

1 sibul

u 50 g riivjuustu

4 muna

2 dl jahu

1 dl head oliivõli

1,5 tl soola

0,5 tl musta pipart

Valmistamine:

Haara peenralt üks suurem suvikõrvits ja üks suurem sibul. Haki suvikõrvits peenteks viiludeks ja sibul väikesteks tükkideks. Haara kauss, sinna klopi lahti mõnusalt kollased naabritädilt ostetud kanamunad. Lisa juurde jahu, õli ja riivitud juust. Maitsesta soola ja pipraga ning sega kokku suvikõrvitsa ja sibulaga.

Kalla segu ahjuvormi ja küpseta 200 kraadi juures umbes 30 minutit.

Tähelepanekuid:

* Jahuks sobis ilmatult hästi täistera nisujahu oma sõmerama dekstuuriga. Kindlasti tasuks proovida ka rukkijahu või kaerajahuga. Samuti ka tatrajahuga. (Kaerajahu ja tatrajahuga saab ka gluteenivaba versiooni proovida).

* Soola ja pipart peaks selle koguse juurde kindlasti rohkem panema.

* Juustu pole ka kunagi palju. :) Juustu lisades võib mõistagi õlikogust natukene vähendada.

* Järgmine kord proovin lisada juustu ka tsutt enne küpsetamise lõpetamist vormile peale. :)

One thought on “Suvi-suvi-suvikõrvitsapirukas, mil pole põhja

  1. Ma tegin ka. Juustu 100 g, õli 50 g (lisasin 100 g piima hoopis). Soola panin 1 tl, piisas täiesti. Kõige peale jahvatasin veel Meira Pohjola maitseainesegu.
    Hää oli :)

Leave a Reply