Lapsepõlve rabarbsikook

Kõige kiirem ja lihtsam rabarberikook, ülimalt kodune ja maitsev. Nostalgiline lapsepõlveampsak. Juurde manustada piparmünditeed või hoopis külma värsket piima. Nautida sooja kevadõhtu värskes lootuses. Ma arvan, et see kook on iga korraliku eestlase südames ja meelel ning hirmsasti-hirmsasti tahaks seda külmal talvehommikul…

Samuti ehe näide sellest, et koogile ei ole vaja toppida toorjuustusid, jahusegusid, keeruliste nimedega idamaiseid maitseaineid… Lihtsuses peitub võlu!

Koostisosad:

paar rabarberivart

5 spl nisujahu

1 spl tärklist

6 ehtsat talukasvatatet kanade muna

6 spl suhkrut

1 tl vanillisuhkrut

kild soola


Valmistamine:

Jaota munavalged ja munakollased eraldi kaussidesse. Kollastele lisa suhkur ja vanillisuhkur ning vahusta mõnusaks kuldkollaseks koogel-moogeliks. Teises kausis vahusta munavalged kõvaks vahuks. Keset vahustamist lisa ka suts soola.

Nüüd sega ettevaatlikult kollane ja valge õhuliseks massiks. Siis sõelu juurde jahu ja tärklise segu. Ettevaatust – ära hoogsalt sega, munavalge võib kannatada saada ja kook ei kerki.

Kui tainas valmis, siis sega juurde puhastatud ja tükeldatud rabarber. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjupannile, sutska see ahju ja küpseta 200 kraadi juures umbes 15-20.

One thought on “Lapsepõlve rabarbsikook

Leave a Reply