Pokaalipasha a la Silx

Lihavõttepühadele kohaselt tuli valmistada ka üks hea magustoit. Tavaline klassikaline pasha tundus kuidagi raske ja kui nüüd aus olla, siis ei oleks seda viitsinud teha ka.

Koostisosad:

3 pakki magusat vaniljekohupiima

1 1/2 apelsini

1 apelsini koor

1/2 apelsini mahl

mandlilaaste

rosinaid

sörts amarettot

Valmistamine:

Pane kohupiim kaussi, lisa juurde tükeldatud apelsin, apelsinimahl ja apelsini koor. Sega ja jäta natukeseks seisma. Sellal pane rosinad vette likku ja rösti kuiva kuuma panni peal (ilma õli ja võita) mandlilaastud.

Nüüd sega kohupiima juurde amarettosörts ja rosinad. Pigista mandlilaastud sõrmede vahel peenemaks ja sega ka kohupiimaseguga. Jäta paariks tunniks külmakappi maitsestuma. Serveeri magustoidukaussides hea kuuma musta kohviga.

Leave a Reply