Kohvihooliku loomaliha

Võtsin siis esmakordselt osa ka Nami-nami kooskokkamisest. Teemaks seekord “Kohv köögis”. Ja sisuks hea laagerdunud loomaliha.

Koostisosad:

u 1,2 kg käntsakas laagerdatud loomaliha antrekooti

soola

pipart

2 sibulat

lahustuvat kohvi

õli


Valmistamine:

Lõika loomalihast umbes sellised meeste pöidla jämedused viilakad. Lase pann tuliseks, sorista sinna natukene õli (ja kui karm tuju siis pisut võid ka) ning prae viilakad kergelt pruunikaks – nii minut-kaks mõlemalt poolt.

Laota viilakad hautamispotti ja lisa neile tunde järgi soola ja pipart. Seibita kaks sibulat õhukeseks ja jaota need ühtlaselt potti. Siis vala peale keevat vett, et see liha kataks. Ja nüüd kõige tähtsam – tee üks suur kruus kanget kohvi (umbes 3 suurt lusikat suure kruusi kohta). Vala see kohv liha juurde, suru kaas potile ja lase sel umbes kolmveerad tundi tasasel tulel podiseda. (Siinkohal olgu öeldud, et tekkinud kastme võib teha jahu ja piimaga paksuks, kui on soovi ja viitsimist. Või siis tärklisega).

Serveeri kartuli või värske salatiga.

Leave a Reply