Käsitööõpetaja kasukas

Armastan peeti ja heeringat, aga samas ei armasta kartulisalateid. Aga head kasukat sööks lõputult. Selle suurepärase retsepti eest tänud õp. Marele. :)

Korralikke koguseid mul ei ole, kõik käib vastavalt vajadusele ja sisetundele.

Koostisosad:

keedetud kartul
u 2 pakki marineeritud heeringat/soolaheeringat
sibulat

hapukurki
majoneesi
hapukoort
keedetud porgandit
keedetud peeti
u 5 keedetud muna

Valmistamine:

Riivi keedetud kartul, porgand ja peet jämeda riiviga ning pane nad eraldi nõudesse ootele. Tükelda sibul ja hapukurk hästi peeneks ning samuti peenesta kahvliga keedetud munad. Sega valmis ka hapukoore ning majoneesi segu. Samuti tükelda heeringas väikesteks tükkideks.

Nüüd võta ühtlase pinnaga kauss või suurem kõrgemate servadega taldrik. Esimese kihina lao taldrikule riivitud kartul. Seda pane umbes 2 cm. Seejärel kata kartul tükeldatud heeringaga. Heeringale lao kiht sibulatükke ning siis hapukurgi tükikesi. Siis on aeg majoneesi-hapukoore segu kihiks. Vahele läheb segu vähem kui peale.

Hapukoorele laekub järgmisena riivitud porgand, sellele riivitud peet ning siis on aeg salat valada ülejäänud hapukoore-majoneesi seguga üle, nii et see kataks ka osaliselt servad. Niimoodi, noh elegantse lohakusega. Segu peale pudista munakiht.

Lase salatil mõned tunnid seista, veel parem, kui üleöö, nii maitsestub salat eriti hästi.

Märkusteks nii palju, et majonees ja hapukoor peavad olema kvaliteetsed ja mitte mingid light variandid.

Leave a Reply