Jõulupasteet

Eelmisel aastal tegime jõuluks maksapasteeti. Sel aastal tuli selle hõrk maitse meelde ning soov pasteedi järgi sundis kööki.
Retsept on nami-namist.
Koostisosad:
500 g sea maksa
300 g läbikasvanud sealiha
2 tl võid
1 suurem porgand
1 suurem sibul
soola
purustatud musta pipart
200 g toasooja võid
veidi konjakit
riivitud muskaatpähklit

Valmistamine:

Lõika maks 4-5 cm tükkideks ja pruunista kiiresti koos sealihakuubikutega võis. Maitsesta soola ja pipraga. Kalla peale niipalju vett, et see maksa parasjagu kataks. Lisa hakitud sibul ja porgand ja hauta tund aega.

Aja koos aedviljaga 2 korda läbi hakklihamasina. Vahusta koos toasooja võiga.
Segu peaks tulema üsna pehme (vajadusel lisa veidi hautamisleent, kui pasteet tundub paksem olema).
Vajadusel maitsesta veel soola ja pipraga, riivitud muskaatpähkliga.
Lisa tunde järgi brändit ja sega. Pane vormidesse või sügavkülmakarpidesse. Hoia serveerimiseni jahedas.
Märkused:
* pannil tuleb maksatükki pruunistada kergelt, muidu tuleb kerge kõrbemaitse pasteedile juurde

* maksa tükid ei tohiks väga väikesed olla

2 thoughts on “Jõulupasteet

Leave a Reply