Varajase pühapäevahommiku õunahõnguline kaerajahu-ahjupannkook

Ärkasime varakult, sest kellakeeramine ei läinud bioloogilise kellaga kokku. Köögikapis oli kaerajahu. Niisiis toimus järjekordne improviss kohvi saatel.



Koostisosad:

laktoosivaba piim (või tavaline)
pisut kuivpärmi
kaerajahu
3 muna
suhkur
oliivõli
kaneel
õunatükke
kaerahelbeid

Valmistamine:

Soojenda tunde järgne kogus piima potis umbes 45 kraadini ja vala see kaussi. Lisa sinna pisut kuivpärmi ja sega hoolikalt. Vala juurde kaerajahu, et tekiks vedelamat sorti pannkoogitaignes. Seejärel maitsesta suhkruga, pane sörts oliivõli ja klopi juurde kolm muna. Jäta hästi segatud taigned seisma ja paisuma.

Nii kaua tükelda suur hunnik õunu väiksemateks kuubikuteks ja sega need kaneeliga.

Lisa õunatükid paisunud taignale ja pärast kenakest segiajamist vala ahjuplaadile. Peale panin seekord suhkruga kaerahelbeid aga tulevikus võiks proovida segada kaerahelbed mee, või ja sidrunimahla seguga ning sellega määrida koogi pinda.

Küpseta kooki 150 kraadi juures kindlasti üle poole tunni kuniks on ilus kuldpruun ja lõhnab õigesti.

Leave a Reply