Kirsine kakaobiskviitkook (gluteenivaba)

Minu järjekordne mäkerdis koerasilmale.

Koostisosad:

6 muna
2 dl suhkrut
1,5 dl gluteenivaba jahu (mul oli Schäri Mix B)
1 dl kartulijahu
2 tl küpsetuspulbrit
1 tl vaniljesuhkrut
3 spl kakaopulbrit
kirsse (külmutatud sobivad ka)
(kirsside jaoks veel pisut kakaopulbrit)

Valmistamine:

Eralda munakollased valgetest. Vahusta valged kõvaks vahuks. Vahusta teises kausis munakollased suhkru ja vaniljesuhkruga mõnusaks koogel-moogeliks. Nüüd sega õrnalt munakollaste juurde ka valgete vaht.

Võta kolmas kauss ja sega seal omavahel hoolega läbi kuivained. Lisa kuivainete segu ettevaatlikult segades munasegule kuniks tainas on ilus ja ühtlane ja pruun. Kupata tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja laota see ühtlaseks.

Rulli kivideta kirsid õrnalt kakaos ja lisa taignale hooletu elegantsiga.

Küpseta eelsoojendatud ahjus 180-200 kraadi juures umbes 20 minutit. Ahjust välja võttes ehmatage kooki loopimisega ehk laske tal lauale prantsatada, nii ei vaju biskviit alla. Enne maitsmist lase pisut jahtuda.

Koerasilmalt, kellele ma kooki küpsetasin, ei saanud ma konkreetset kommentaari, sest suu oli seda küpsetist täis ja kostus vaid arusaamatut heakskiitvat mõminat. :)

Leave a Reply