Perestroika-aegne mustikakook

Selle koogikese küpsetasin küll juba kuu aega tagasi, aga nüüd lõpuks leidsin üles pildid ja mõtlesin selle siia siiski ära postitada. Retsept perestroika-aegsest Laine Remmelgase kokaraamatust: Küpsetame ise II.

Põhjaks muretainas. Mina valisin soolase muretaigna seekord poest. Eelmisest suvest mälestus, et magusal taignal jäi kook liiga lääge. Aga siiski retsept täpselt raamatust, mahutavus on ahjuplaat:

Põhi:
250g margariini või võid
250g jahu
soola
kuni pool klaasi vett

Kate:
1l mustikaid
1 klaas suhkrut
3 spl kartulijahu

Jahu segatakse kiiresti pehme margariiniga, lisatakse nii palju vett, et saab pehme taigna. Taigen surutakse palliks ja lastakse külmkapis taheneda. Seejärel rullitakse küpsetusplaadile lahti, servad veidi kõrgemaks. Suhkur segatakse kartulijahuga ja seejärel marjadega. Marjad laotatakse ühtlaselt taignale. Kooki küpsetatakse 225 kraadi juures ahjus 30-35 minutit. Lahti lõigatakse jahtunult.

Leave a Reply