Ingela stiilis maasikarull

Puhkuse alguse puhul oli vaja millegi maitsa ja heaga kere ja mõistust kosutada. Seekord siis rullbiskviit.

Biskviit:

5 muna
2dl suhkrut
1dl jahu
1dl tärklist
1tl küpsetuspulbrit

Munavalged vahustada kõvaks vahuks. Munakollased vahustada suhkruga helekollaseks ning segada õrnalt munavalgega. Sega omavahel jahu, tärklis ja küpsetuspulber ning sõelu see õrnalt segades munadele juurde. Valmis segu kummuta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 10 minutit 200 kraadi juures. Ahi peab eelnevalt olema juba 200 kraadi saavutanud

Kummuta valminud biskviit koheselt teisele suhkruga kaetud küpsetuspaberile. Kata külma märja rätikuga ja jäta seisma kuniks teed kreemi.

Kreem:

200g Philadelphia toorjuustu (mitte väherasvast)
400g vahukoort
2 spl tuhksuhkrut
1tl vaniljesuhkrut
1/2 kg maasikaid

Tükelda maasikad pooleks või neljaks (või lasta nuimiksriga puruks ja segada hiljem kreemi sisse. Testimistvajav variant!).
Vahusta toorjuust kohevaks. Vahusta eraldi vahukoor tuhksuhkru ja vaniljesuhkruga. Sega toorjuust ja vahukoor omavahel. See segu jaga mõtteliselt kaheks.

Nüüd otsi üles oma biskviit. Eemalda rätik. Määri biskviidile pool toorjuustu-vahukoore segust ja lao peale poole maasikatest. Nüüd keera kook ettevaatlikult tihedalt rulli. Määri rullile ülejäänud segu ja kata maasikatega.

Nüüd parim osa: lõika ära mõlemad otsad, et oleks ilusam rullbiskviiti serveerida. Söö ära üks ots ja teine anna parimale kokanduskaaslasele.

Soovitus on enne serveerimist lasta koogil natukene seista. Serveerimiseks võib kaunistada värskete piparmündilehtedega – annab hoopis omamoodi sürreaalselt hea maitseelamuse.

Leave a Reply